gyöngy

Gyöngy ajándékok karácsonyra – Milyen színeket válasszak?

A gyöngy, az örök

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban térünk be az üzletekbe, hogy ajándékokat válasszunk karácsonyra szeretteinknek. Szerencsére ma már nem a kínálat jelent gondot, hiszen ajándéktárgyakat kínálnak bőven, hanem inkább az ajándékokkal kapcsolatos kérdéseket kell tisztázni magunkban: Kinek, mit vegyek? Minek örülne? Milyen formát, milyen színeket válasszak? Akár klasszikus ajándékkal, akár egy vagány, merész ötlettel állnál elő: a gyöngy ajándékok karácsonyra teli találatok lesznek.

Gyöngy ajándék: maga a kifinomultság

A nagy divatcégek szerint, ahogy egy nő ruhatárából nem hiányozhat egy klasszikus fekete koktélruha, úgy nem hiányozhat egy nyakat vagy csuklót díszítő gyöngysor sem. És itt már nem csak a hagyományos fehér gyöngysorra gondolhatunk, hanem olyan formabontó megoldásokra, amelyek még pár évvel ezelőtt nem is jutottak volna eszünkbe. A kagyló gyöngyök mellett már kaphatók erre a célra tenyésztett édesvízi gyöngyök, vagy találkozhatunk ásványi gyöngyökkel, amelyeket kristályból csiszolnak gömbalakúra. A csiszolás mellett préseléssel is készíthetők már gyönyörű, színpompás ékszerdarabkák, amelyek szintén nagyon népszerűek. Aki a klasszikus gömbölyű szemek után már egy kicsit másra vágyik, az rengeteg új formából is választhat. Válogathatunk szalma-, vagy kocka alakú gyöngyök között, amelyek közül az előbbiek vékony, darabkára vágott szalmaszálra hasonlítanak, az utóbbiakat pedig kockaalakban fűzhetjük fel a készülő ajándékunkra. Az újdonságokat kedvelőknek nagy örömet fognak szerezni a csepp-, fánk vagy éppen csiszolt rizs alakú gyöngyök is. Ahogy az új tendenciák a gyöngyök formáira hatással voltak, úgy a színek terén is sok újdonsággal találkozhatunk.

Ajándékok karácsonyra

A karácsony az elcsendesedés, a szemlélődés, a fényekben, a csillogásban, a színekben való gyönyörködés ideje is. Az ünnepi kivilágításban általában erős tónusokat használunk, a klasszikus karácsonyi piros, ezüst vagy arany számos helyen visszaköszön.

A gyöngy ajándékok esetében a színvilágnak különös jelentősége van, hiszen egy ékszer mágnesként vonza a szemeket, szikrázó fényeivel beragyogja a környezetét. A megfelelő ajándék kiválasztása előtt érdemes nemcsak a boltokba betérni, hanem a neten is nézelődni. Rengeteg különböző gyöngyöt hasonlíthatsz össze egymással az olyan weboldalakon, mint például a gyongysziget.hu. Színmániásoknak kötelező! A hagyományos színeken túl a kobaltkéktől kezdve a levendula liláig, a narancsszínű gyöngyökön át lehet válogatni egészen a multicolor gyönyörűségekig. A színek kiválasztásánál egy nagyon fontos dolgot vegyük figyelembe: ne azt a színt válasszuk, amelyik nekünk tetszik, ami az ízlésvilágunknak megfelel, hanem vizsgáljuk meg a megajándékozott ízlését. Vegyük sorra, hogy milyen színű tárgyai, ékszerei vannak, milyen színvilágban érzi magát otthon. Azt is vegyük figyelembe, hogy nyitott-e az újdonságokra, vagy inkább a klasszikus formákat, színeket kedveli. Ha ezeken eltöprengve választunk neki ajándékot, vagy mi magunk készítjük el, biztos, hogy elégedett, boldog mosollyal fogunk találkozni a fa alatt.