öntözőrendszer

Kertépítés és automata öntözőrendszer telepítés folyamata

Ha eddig rossz volt ránézni a kertre, mert már messziről látszik rajta, hogy elhanyagolt, vagy csak szeretnéd, ha megújulna, megszépülne, akkor a kertépítő szakember segítségével a kertépítés lehet ideális választás számodra. A kertépítés, illetve az automata öntözőrendszer folyamatáról a tervezést követően az alábbiakban olvashatsz.

Előkészületek

A legtöbb kertben vannak olyan részek, melyekhez nem feltétlenül szeretné a megrendelő, hogy hozzányúljon a szakember a kertépítés során. Abban az esetben, ha te is megtartanál bizonyos növényeket, vagy csak nem akarsz megválni egyes burkolatoktól, akkor a szakember a munka kezdetén ezeket letakarja vagy körbeépíti, mert a munkálatok veszélyeztetnék épségüket.

A kert előkészítésének részét képezi az is, hogy a szakember mentesíti a területet a szükségtelen talajtól, gyökerektől és minden olyan dologtól, amire nincs szükség vagy akadályozná a hatékony munkát. Ezt követően sor kerül a talajmunkára, melynek során a kívánt szintek termőföld segítségével lesznek egymáshoz igazítva. Ha esetleg talajdúsításra lenne szükség, az sem jelent akadályt, ugyanis ekkor a talajigazítást megelőzően az altalaj dúsítására kerül sor komposzt, homok és tőzeg segítségével.

A munka oroszlánrésze

Mielőtt sor kerülne a gyepszőnyeg lerakására vagy a füvesítésre, először a műtárgyak elkészítése és az automata öntözőrendszer telepítése történik. Nem kötelező öntözőrendszert telepíteni a kertbe, de mindenképp ajánlott. Ahhoz, hogy a kert hetek vagy hónapok múlva is ugyanúgy zöldelljen, mint az átadás pillanatában, szakszerű öntözésre van szükség. A slaggal való locsolás több szempontból sem feltétlenül előnyös, mivel nehéz mindenütt egyenletesen öntözni, ráadásul rengeteg időt vesz igénybe ez a tevékenység. Éppen ezért mindenképp hasznos az automata öntözéstechnika mellett dönteni.

Ezt követően a szakember beülteti a kert növényzetét és elhatárolja őket, majd következhet a talaj előkészítése a füvesítéshez. Már a tervezési folyamatban érdemes eldönteni, hogy milyen füvesítési módszer valósuljon meg a kertben. A leghatékonyabb megoldás a gyepszőnyeg, de a profi fűmagok is nagyon hamar kinőnek, bár tény, hogy utóbbi némi türelmet és gondoskodást igényel. Az automata rendszer beüzemelése és a munkafolyamatok során keletkezett hibák kiküszöbölése után a kert átadható, a megrendelő tájékoztatása mellett. Erről az www.ontozorendszered.hu weboldalon olvashatsz bővebben.