hajhullás

A hajhullás lehetséges okai: mit tudunk tenni ellene?

A hajhullás az egyik leggyakoribb probléma, de emellett az életünk egyik természetes folyamata is, mely egyszer minden embert érint. Legyünk nők vagy férfiak, biztosak lehetünk benne, hogy eljön az idő, amikor nekünk is meg kell küzdenünk ezzel a kellemetlenséggel. A fokozott hajhullás hátterében számos tényező állhat a hajváltástól kezdve, egészen a különböző betegségekig. Mit tehetünk a hajhullás ellen?

Ha tartósan, nagy mértékben hullik a hajunk, akkor annak oka általában visszavezethető valamilyen kisebb-nagyobb egészségügyi vagy lelki probléma. A fokozott stressz, a hormonális változások, a helytelen táplálkozás, a szervezetben kialakuló gyulladások és szervi megbetegedések mind hatással lehetnek a hajgyökereinkre. Ráadásul a hajhullás genetikából is adódhat, megörökölhetjük azt. FONTOS viszont, hogy ne gondoljunk rögtön a legrosszabb lehetőségre és ne felejtsük el, hogy gyakran csak a vitaminhiány vagy a nem megfelelő sampon használat, hajkezelés áll a hajhullás hátterében, amely könnyedén pótolható vagy megoldható. Ne aggódjunk feleslegesen, mert csak rontunk a helyzeten!

Ha csak a nem megfelelő sampon használata a probléma, akkor érdemes lehet azt lecserélni egy olyan termékre, mely kifejezetten hullásra hajlamos hajakra fejlesztettek ki. Fedezd fel például a Szépségvilág webáruház hajhullás elleni samponjait és szérumjait! Támogasd velük hajkoronádat, hogy az újra egészséges és dús legyen! A webshopban ezenkívül minden más hajproblémára meglelhetjük a legjobb megoldást, ha körültekintően szemléljük a választékot. A hajhullás elleni termékektől kezdve, a korpás fejbőr kezelésén át, a vékony- és vastagszálú hajszálak erősítéséig, a zsíros vagy száraz fejbőrre való készítményekig, megtalálhatjuk a megfelelő samponokat és szérumokat, valamint prémium vitaminokat.

Amikor a hajunk kezelése a probléma gyökere, az ellen is könnyedén tehetünk például azzal, hogy kíméletesebben bánunk a hajunkkal, nem fogjuk annyit szoros copfba, lazább frizurát választunk és nem vasaljuk olyan gyakran stb. Ezekkel a módszerekkel az elkerülhetetlen, természetes jövőbeli hajhullást is lelassíthatjuk.

S igen, a hajhullás természetes jelenség is lehet, de ha aggódunk, mert már annyira fokozottak a tüneteink, akkor ne habozzunk szakemberhez fordulni. Nyugtassuk meg magunkat egy egészségügyi vizsgálattal vagy akár egy hajdiagnosztikai feltérképezéssel, mellyel megtudhatjuk a hajápolás során elkövetett hibáinkat, ezáltal pedig tanácsokat kaphatunk a legideálisabb kezelések, termékek megtalálására.

Ne hagyd, hogy a hajhullás megkeserítse az életedet! Tegyél ellene!