légkondi tisztítás

Fontos a rendszeres klíma tisztítás

A megfelelő klíma tisztítás és karbantartás nagy hatással van a belélegzett levegő minőségére. Ezért olyan fontos az ilyen típusú készülék rendszeres ápolása. Mit kell különösen szem előtt tartani és hogyan tisztíthatjuk meg a légkondicionálót? Eláruljuk.

A légkondicionáló rendszeres gondozást igényel. A szűrőkben összegyűlt baktériumok, pollenek és por a hideg levegővel együtt a légkondicionált helyiségbe is bejutnak. Ha nem távolítják el ezeket, negatív hatással lehetnek a lakók egészségére, különösen a különböző típusú allergiákban vagy légzőszervi problémákban szenvedőkre.

Az egészségi hatásokon túl a készülék garanciája miatt is szükséges a rendszeres karbantartás, ami különbözik a tisztítástól, ugyanis ilyenkor nem csak a felületek tisztítása zajlik, hanem a teljes készüléke ellenőrzése. Többek között a kültéri egységből is eltávolításara kerülnek a belehullott falevalak egyéb törmelékek, valamint a beltéri egység mozgó alkatrészei is átvizsgálásra és tisztításra kerülnek.

A klíma tisztítás sokkal egyszerűbb lesz, ha HEPA szűrős Daikin klíma készüléket vásárolunk, ami hatékonyan elkapja az összes mikroorganizmust a levegőből. Ezek a modellek erős antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkeznek. A tiszta és jól karbantartott Daikin klíma hatékony, olcsón karbantartható és hosszú élettartamú készülék. Ezért az ilyen berendezések felhasználóinak fő feladata a rendszer időszakos ellenőrzése, tisztítása és fertőtlenítése. Ők a karbantartás nagy részét maguk is elvégezhetik.