Költözés

Költöztetésben minden segítség elkél, de a legjobban a profi segítő kéz lehet hasznos!

Az ember életében nagy dolog a költözés.

Egy átlagos földi lét alatt a legtöbben két-három alkalommal költöznek, így ez – mondhatni – nem egy szokványos esemény számunkra. Ezért ilyenkor érthető, hogy ha izgatottak vagyunk és várjuk a kicsit ismeretlen új élményeket.

Maga a költözés pedig némi alapvető logisztikát kíván, amit sokan kihívásként élnek meg.

Ha eddig nem voltunk rendszeretők, vagy nem nagyon figyeltünk oda, hogy mindennek meg legyen a helye, elkövethetünk néhány hibát, amit talán később meg fogunk bánni. Egy jó költözési terv mindig nagyon fontos, hiszen így nem csak hogy fejben tudjuk tartani, hogy mit hova csomagoltunk be, de azt is tökéletesen tudhatjuk majd, hogy minek hol lesz a végső helye. Persze nem mindig érdemes mindent katonás rendben tartani, sokan szeretik próbálgatással megtalálni a dolgok természetes helyét egy új lakásban.

A költöztetés kapcsán még azt is elmondhatjuk, hogy nem minden esetben vidám élmény, ha mondjuk egy egész irodarészt kell elköltöztetni. A felcimkézett bútorok, iróasztalok, számítástechnikai eszközök végső helyre juttatása embert próbáló feladat lehet, éppen ezért érdemes ezeket a műveleteket profi szakemberekre bízni.

Egy három-négy, vagy még több emberrel dolgozó költöztető cég kifejezetten az ilyen jellegű – logisztkai és tervezési – munkákra specializálta magát. Nekik nem probléma egy belföldi iroda elöltöztetése egy teljesen új helyre, legyen szó akár mekkora mennyiségű irodai bútorról, vagy szenzitív papír alapú bizalmas dokumentumról. Mindenhez van emberük és képzettségük is.

A megfelelő felkészültséghez hozzá tartozik egy jól karbantartott gépjármű, kisteherautó flotta is. Ez egy fontos szempont, amennyiben a megfelelő céget keressük költözésünkhöz.

A költöztetés Budapesten bizony ütközhet akadályokba, gondoljunk csak a szűk belvárosi utcákra, vagy a régi építésű házak csigalépcsőire, amin bizony egymagunk nem tudnánk levinni a nagymama régi komódját. A jó költöztető cég gyorsan dolgozik, és minden ilyen – menet közben – felmerülő problémát a legnagyobb valószínűséggel képes megoldani.

A költöztetés megrendelésekor érdemes részletekbe menően tisztázni, hogy milyen ‘terepen’ fognak dolgozni, mire kell ügyelni, vannak-e olyan bútorok, amelyek különleges bánásmódot kívánnak. (Gondolhatunk itt az antik, vagy egyéb régi dolgokra, melyek speciális borítást igényelnek a szállítás során)

Természetesen mindig van mód bel- és külföldre is költöztetni, a lehetőségeket a költöztető céggel kell letárgyalni, mivel manapság általában rugalmasak az ilyen cégek. Nekünk is jobban megéri a teljes külföldi költöztetést egy és ugyanazon céggel elvégeztetni, ahelyett, hogy minden országban külön brigád intézné számunkra ezt a dolgot. Nem utolsó sorban, jó eséllyel keverednek el bútoraink is, hogyha több költöztető vállalkozás lesz a láncban.

Ne feledjük, egy költözés mindig fontos dolog az ember életében, nézzünk szét hát alaposan, hogy melyik rátermett céget bízzuk meg a dologgal.