legjobb társasjátékok

Egy népszerű webáruház szerint ezek a legjobb társasjátékok

Akár kezdő, akár haladó társasjátékozó vagy, mindig nehéz új játékot választani. Ha még nem vagy gyakorlott társasjátékos, akkor azért lehet nehéz a vásárlás, mert nem is igazán tudod, hogy mi az, amit szeretsz. Ha viszont már gyakorlott mester vagy, az okozhat fejtörést, hogy melyik az a játék, amit legalább annyira fogsz élvezni, mint a legutóbbi kedvencedet. A választás mindig nehéz – éppen ezért úgy gondoltuk, megpróbálunk a segítségedre lenni a döntésedben, és összefoglaljuk, melyek a legjobb társasjátékok az egyik legnépszerűbb társasjáték-webáruház gyűjtése alapján.

A listát természetesen nem hasraütés-szerűen állították össze. Megalkotásakor szerepet játszottak a hazai és nemzetközi értékesítési statisztikák és a gyakorlott társasjátékozók visszajelzései. Olyan játékokat is felsorakoztatunk az alábbiakban, melyek elnyerték az Év Játéka díjat az elmúlt években. A felsorolásunk nem rangsor, teljesen véletlenszerűen választottuk ki az 50 legjobbnak ítélt társasjáték közül az alábbiakat:

BANG! – A játék, amiben sose tudhatod, ki kicsoda, vagy, hogy kinek milyen titkos szerepe és küldetése van. A cél, hogy a banditák fülön csípjék a seriffet – és viszont –, ám a renegátok is harcba szállnak az életben maradásért. A lényeg, hogy senkiről sem tudhatod, hogy barát vagy ellenség, úgyhogy jó, ha mindvégig dörzsölt és gyanakvó maradsz! A játéknak több kiegészítőjét is kiadták, így a Bang! Dodge City, a Bang! Aranyláz, a Bang! Gyilkos Kaliber és a Bang! Kiegészítő paklik bármelyikével feldobhatod a bulit, ha az alap paklit már rongyosra játszottátok.

Dobble – Ez a kártyajáték egy akkora klasszikus, mint a ház! Érdekessége, hogy a felnőtteknek legalább olyan szórakoztató élményt nyújt, mint a gyerekeknek. Végtelenül egyszerű szabályrendszerével olyan fantasztikus kikapcsolódást nyújt, amire kevés, egyszerű fémdobozos pakli képes. Minden kártyán különböző mulatságos ábrákat fedezhetsz fel – viszont bármelyik két kártyát húzod ki a pakliból, lesz rajtuk egy azonos minta. A feladat pedig az, hogy az egyforma figurákat a játékostársaidat megelőzve fedezd fel. Ami nem is olyan könnyű! Egy paklival több különböző játékot is játszhattok, a játékszabályokat pedig a már említett kis fémdobozban találjátok.

Az elvarázsolt labirintus – Tipikusan az a társasjáték, ami nem hiányozhat a Nagy Családi Társasjáték Gyűjteményből. Az Év Játéka díjas társasban varázslótanonccá váltok, akik felveszik a harcot a rafinált labirintus titokzatosságával. Meg kell találnotok a kincseket – de olyan falak állják az utatokat, amik láthatatlanok…

Sztorikocka – Ebben a játékban nincsenek jó vagy rossz válaszok. Egy olyan játékról van szó, ami nem hiányozhat a gyűjteményedből, ha szereted a beszélgetős, csapatépítésre szolgáló társasjátékokat. Vegyétek elő a kreativitásotokat és használjátok ki! Meséljetek bolondosabbnál bolondosabb történeteket, osszátok meg egymással a sztorikat – azok az ábrák alapján, amiket a maréknyi dobókockán láttok. A játék sajátossága, hogy ugyanannyira lehet érdekes egy felnőttekből álló csapatnak, mint a legkisebbnek – a társasjátékot egyébként 6 éves kortól ajánlják.

Bármelyik társasjátékot is válasszátok a fentiek közül, biztos, hogy nem fogjátok megbánni – unatkozni pedig pláne nem fogtok! Te egyetértesz azzal, hogy ezek a legjobb társasjátékok?